ΚΙΕΣΥ: «Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε μια Ελλάδα από την αρχή!»

Μετρά μόλις λίγες ημέρες ζωής  και όμως έχει καταφέρει να αποκτήσει δυναμική και να εντάξει στους κόλπους του μέλη από ολόκληρη την Ελλάδα. Μάλιστα, μέχρι το τέλος του χρόνου, το Κίνημα Εθνικολαϊκής Συσπείρωσης (ΚΙΕΣΥ) θα έχει πραγματοποιήσει και το ιδρυτικό του συνέδριο

Τρεις κύκλοι ενωμένοι μαζί. Ένας... κόκκινος, που συμβολίζει το κίνημα, την ανάσταση και την οργή. Ένας μπλε, που συμβολίζει το εθνικό μας χρώμα και ένας πράσινος, που συμβολίζει την ελπίδα.

Το Κίνημα Εθνικολαΐκής Συσπείρωσης φιλοδοξεί να αποτελέσει την απάντηση που αναζητά ο χειμαζόμενος από τα μνημονιακά μέτρα ελληνικός λαός. Με βαρύ το αίσθημα ευθύνης αλλά και το χρέος απέναντι τόσο στην Ιστορία και τους προγόνους μας όσο και στο μέλλον των παιδιών μας, οι Γιώργος Κλειδέρης, Σπύρος Σταματόπουλος, Κωνσταντίνος Λεβάντης και Κυριάκος Κόκκινος τολμούν να ορθώσουν ανάστημα και να υποσχεθούν πως θα αγωνιστούν για τα δίκαια των Ελλήνων. Όπως, άλλωστε, αναφέρουν χαρακτηριστικά στο κείμενο γνωριμίας τους με το λαό: «Η ιστορία θα είναι αμείλικτη. Δεν θα καταδικάσει μόνον αυτούς που έφταιξαν, αλλά και όσους -ενώ μπορούσαν- δεν αντέδρασαν»...

 



«ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ»

Έχει διατελέσει υποδιοικητής της Γενικής Ασφάλειας Αττικής και υπασπιστής του υπουργού Δημοσίας Τάξεως το 1985. Ο διαρκής του αγώνας για εξουδετέρωση των παρακρατικών και μαφιόζικων κυκλωμάτων τον οδήγησε σε «πρόωρη σύνταξη», γεγονός που δεν έχει μετανιώσει, καθώς, όπως υπογραμμίζει, δεν θα δεχόταν ποτέ να «υπηρετήσει στόχους έξω από τη νομιμότητα και το Σύνταγμα». Ο αντιστράτηγος ε.α. και πρόεδρος της εκτελεστικής γραμματείας του ΚΙΕΣΥ Γιώργος Κλειδέρης μιλά Στο ΧΩΝΙ για την απόφαση να δημιουργηθεί το κίνημα.

Τι σας ώθησε στο να δημιουργήσετε το Κίνημα Εθνικολαΐκής Συσπείρωσης;

Για να υπάρξει κράτος σύμφωνα με τις αρχές του εθνικού και διεθνούς δικαίου πρέπει να υπάρχει λαός και χώρα. Δηλαδή, έδαφος για να κατοικήσει ο λαός και αυτοδύναμη εξουσία. Αν λείπει ένα από τα δύο αυτά στοιχεία, δεν μιλάμε για κράτος, αλλά για μόρφωμα κρατικής ή ημικρατικής οντότητας. Αφού παραχωρήσαμε και την εθνική κυριαρχία και την αυτοδύναμη εξουσία, έχει παραμείνει ένας λαός φτωχοποιημένος και εξαθλιωμένος. Κάτω, λοιπόν, από αυτήν την ιστορική συγκυρία και με βαθιά πίστη στη συνταγματική τάξη και τους κανόνες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αναλάβαμε αυτήν την πολιτική πρωτοβουλία και πρωτοπορία που απευθύνεται στο λαό.

Για εσάς τίθεται το δίλημμα δραχμή ή ευρώ;

Είμαστε εναντίον της γερμανικής Ευρώπης και του γερμανικού ευρώ. Αν ΟΝΕ και Ευρωπαϊκή Ένωση αισθάνονται πως η Ελλάδα είναι βάρος, ας κινήσουν διαδικασίες να μας βγάλουν από το ευρώ. Τότε, όμως, να κάνουμε και λογαριασμό και να δούμε τι μας χρωστούν και τι τους χρωστάμε. Χωρίς την Ελλάδα η Ευρώπη θα ήταν παράλυτη πρώτα σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο και μετά σε πολιτιστικό. Αυτό γιατί είμαστε ο διαμετακομιστικός σταθμός για Ασία, Αφρική και Βαλκανική. Ας αφήσουν, λοιπόν, τα ψευτοδιλήμματα, την παραπληροφόρηση και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Ως υποδιοικητής της Ασφάλειας Αττικής έχετε διαχειριστεί και ζητήματα τρομοκρατίας. Η δολοφονική επίθεση κατά των δυο μελών της Χρυσής Αυγής, που πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, ήταν τρομοκρατικό χτύπημα;

Ήταν σίγουρα τρομοκρατικό χτύπημα, αλλά δεν πιστεύω πως η μέθοδος, η ακρίβεια στην εκτέλεση των δύο παιδιών και ο τρόπος διαφυγής παραπέμπει σε υψηλής ποιότητας οργάνωση και μεθόδευση. Στην πορεία θα φανεί αν έχουμε ένα φαινόμενο παρόμοιο με αυτό της «17 Νοέμβρη». Υποψιάζομαι, όμως, πως η υιοθέτηση της θεωρίας των δύο άκρων πυροδοτεί τέτοιου είδους καταστάσεις. Αν, δηλαδή, δολοφονείται κάποιος από τον ακροδεξιό χώρο θα το ρίχνουν στον αριστερό και αν δολοφονείται κάποιος από τον αριστερό χώρο θα το ρίχνουν στον ακροδεξιό. Με αυτόν τον τρόπο όμως πηγαίνουμε σε εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις, πολύ πιο επικίνδυνες και από τους τότε στόχους της 17 Νοέμβρη.



«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ»

Αποτέλεσε ένα από τα πρώτα μέλη της Ένωσης Αξιωματικών, αλλά και ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ενόπλων Δυνάμεων, αγωνιζόμενος για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των στρατιωτικών. O συνταγματάρχης ε.α. Σπύρος Σταματόπουλος μιλά Στο ΧΩΝΙ για το ΚΙΕΣΥ.

Προχωρήσατε στη δημιουργία του Κινήματος Εθνικολαΐκής Συσπείρωσης (ΚΙΕΣΥ). Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να το πράξετε;

Η βασικότερη αιτία των σημερινών προβλημάτων και της κατοχής που έχουμε υποστεί στην Ελλάδα είναι η διαπλοκή και η διαφθορά που υπάρχει εδώ και δεκαετίες στον πολιτικό της βίο. Ενώ η πολιτική είχε ένα εργαλείο στα χέρια της, την οικονομία, έχει καταλήξει να αποτελεί η ίδια εργαλείο των οικονομικών συμφερόντων που έχουν επιβάλλει οι λεγόμενοι «παγκοσμιοποιητές». Αυτό, φυσικά, δεν έγινε τυχαία, αλλά γιατί βρήκαν ένα πρόθυμο κοινό να τους ακολουθήσει, το οποίο δεν είναι άλλο από τις οικογένειες που για χρόνια λυμαίνονται το δημόσιο και πολιτικό βίο της χώρας.

Το Κίνημα Εθνικολαϊκής Συσπείρωσης (ΚΙΕΣΥ), λοιπόν, είναι ένα ασυμβίβαστο, λαϊκό, πατριωτικό κίνημα στο οποίο συμμετέχουν άτομα που έχουν ασχοληθεί με τα κοινά πάρα πολλά χρόνια, έχουν αφυπνιστεί και θέλουν να αφυπνίσουν και τον κόσμο. Ξεκινάμε μέσα από το λαό και απευθυνόμαστε σε ολόκληρο το λαό και τον καλούμε να δομήσουμε το πρόγραμμα του κινήματος από κοινού. Δεν ψάχνουμε να βρούμε καμία συμμαχία με προσωπικότητες, είτε από τον πολιτικό βίο είτε από το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων.