Δελτίο τύπου της 25 Σεπτεμβρίου 2016

Ο πρόεδρος του ΚΙ.Ε.ΣΥ. Στρατηγός Γεώργιος Κλειδέρης τις απογευματινές ώρες της 23ης Σεπτεμβρίου 2016 στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Rodos Palace Hotel, στην Ρόδο, μίλησε στο 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών και μεταξύ άλλων επεσήμανε:

1/ ότι οι φιλόδοξες πρωτοβουλίες των Νέων Αγροτών που διαθέτουν επιστημονική κατάρτιση, αξιοπιστία και ζήλο για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα σκοντάφτουν στο νομικό, πολιτικό και κοινοτικό καθεστώς των δανειστών, τα συμφέροντα των οποίων βρίσκονται στον αντίποδα των αντίστοιχων Ελληνικών και συνέστησε την οποιαδήποτε προσπάθεια να την επενδύσουν με πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, μέσα από τους οποίους μπορούν να προχωρήσουν προς την κατεύθυνση απεμπλοκής από τον ασφυκτικό κλοιό των δανειστών που αντιμετωπίζουν πλέον την Ελληνική τραγική πραγματικότητα σαν αντίπαλοι και όχι σαν εταίροι με βάση τους κανόνες της αλληλοεκτίμησης, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

2/ Τόνισε ότι μια χώρα για να είναι ελεύθερη εκτός από την δύναμη στρατιωτικής ισχύος πρέπει να διαθέτει και διατροφική αυτάρκεια.

3/ Ότι μετά την οβιδιακή μετάλαξη ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. και εφ’ όσον εξακολουθούν να βρίσκονται στην κατεύθυνση της αντί πάσης θυσίας εξυπηρέτησης των δανειστών, το πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης παρουσιάζει σημάδια πανικού-λαϊκής απομόνωσης και αυτοδιάλυσης.

Η διέξοδος είναι μονόδρομος. Ισοδύναμα που θα προέλθουν από πραγματική πάταξη της διαφθοράς-φοροδιαφυγής-φοροκλοπής και την επιθετική επιχειρηματική ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα, στον κλάδο των μεταφορών και τον τουρισμό. Μοναδικοί πλέον υπαρκτοί πυλώνες που μπορεί να αποτελέσουν την ατμομηχανή που θα σύρουν την χώρα έξω από το αδηφάγο πάθος των δανειστών που μοιάζει με το πυθάρι των Δαναϊδων που δεν έχει πάτο.