Γιατί συμπόρευση ΚΙ.Ε.ΣΥ. με ΑΝ.ΕΛ

Φίλες και φίλοι,

Γιατί το ΚΙ.Ε.ΣΥ. αποφάσισε να συμπορευτεί με τους ΑΝ.ΕΛ. στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 με κοινό ψηφοδέλτιο

1/ Ο Διπολισμός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και κάποιοι περιστασιακοί συνοδοιπόροι αμέσως μετά την μεταπολίτευση μονοπωλιακά και αδιατάρακτα κυβέρνησαν την χώρα επί δεκαετίες με τρόπο αλαζονικό, ανεξέλεγκτο και ακαταδίωκτο. Επώασαν και παρήγαγαν διαπλοκή, διαφθορά, σήψη και αποσύνθεση οδηγώντας την χώρα και τον λαό μέσα από μια περιορισμένης χρονικής ισχύος επίπλαστη ευημερία στην κατάρρευση και την εξαθλίωση.

2/ Η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο ενός γεωπολιτικού και γεωστρατηγικού ξεδιπλώματος με έντονη κινητικότητα από τις παραδοσιακές μεγάλες δυνάμεις και καινούργια κέντρα παραγωγής ισχύος. Ενώ λοιπόν η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει ρόλο στρατηγικού παίκτη δεδομένου ότι οι εξελίξεις ήταν προβλέψιμες, όμως εξ΄αιτίας της καταστροφικής τακτικής των κυβερνήσεων είναι απούσα και ούτε καν σχέση κομπάρσου έχει.

3/ Στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 συγκρούονται η διαπλοκή, το οργανωμένο έγκλημα και η διαφθορά που εκπροσωπούνται από το παλιό με τις δυνάμεις που φαίνεται ότι έχουν την βούληση να κινηθούν προς την κατεύθυνση ανατροπής της σαπίλας και αποκατάστασης της λαϊκής κυριαρχίας, της διάκρισης των εξουσιών, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ισότιμης σχέσης των πολιτών, δηλαδή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

4/ Το ΚΙ.Ε.ΣΥ. εκτίμησε μέσα σε αυτό τον κυκεώνα των αντιφάσεων των επικίνδυνων ιδεοληψιών και ουτοπιστικών αλμάτων ότι οι ΑΝ.ΕΛ. , παρά τις αυτοαναιρέσεις τους προϊόν εκβιασμού στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως είναι γνωστό στους πάντες, εξακολουθούν να βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση της ανατροπής του πολιτικού και οικονομικού δεσποτισμού θεμελιώδης αρχή και θέση του Κινήματός μας.

5/ Το ΚΙ.Ε.ΣΥ. παραμένει ένα βαθειά πατριωτικό και βαθειά κοινωνικό Κίνημα πέρα από ιδεοληπτικά σύνδρομα, είναι κίνημα του μέτρου με βαθειά κατανόηση

α) του πραγματικού κινδύνου που απειλεί την πατρίδα μας,

β) των δυνατοτήτων μας και

γ) την δημιουργική τακτική των ισορροπιών για να κερδίσουμε καρέ-καρέ ισχύ και αξιοπρέπεια.

Τέλος σε καμιά περίπτωση η παρούσα συμπόρευση δεν αποτελεί εξάρτηση και ταύτιση με θέσεις και απόψεις που θα κινούνται έξω και πέρα από την δική μας ιδεολογική ταυτότητα.

Το ΚΙ.Ε.ΣΥ. θα αγωνίζεται και εντός και εκτός των τειχών αδιατάρακτα για τον Λαό. την Δημοκρατία και τα συμφέροντα της χώρας.

Ο πρόεδρος

Γεώργιος Δ. Κλειδέρης