Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 
Κατηγορία: ΝΕΑ Γράφτηκε από τον/την ΚΙΕΣΥ Εμφανίσεις: 6385

10153037 1457704454462167 603814143 n

Το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΚΙ.Ε.ΣΥ.  συγγραφέας κος Σπύρος Λυκούδης σας καλεί στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του με τίτλο ΣΠΕΡΟΣ Ο ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ.την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014 και ώρα 19.30 στο POLIS ART CAFE, Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου 9Αίθριο Στοάς Βιβλίου)
Ένα μικρό απόσπασμα του βιβλίου
«Περισσότερο ενδιαφέρον έδειχτε ο Χαρλαφτάτος που τόνε ρώταε συνέχεια σε τι κατάσταση είναι τα πομιδόρα ορέ. Αξαίνουνε-αξαίνουνε του απάνταε ο Σπέρος. Μια μέρα στο ίδιο ερώτημα του Χαρλαυτάτου ο Σπέρος απάντησε: τα πομιδόρα ορέ αξίνανε πολύ, είναι έτοιμα, αλλά δεν εκοκκινήσανε ακόμα, είναι μεγαλωμένα, αλλά είναι ακόμα πράσινα, μερικά είναι εδετόσα και έκαμε με τα χέρια του ένα σχήμα για να δείξει το μέγεθος των πομιδόρονε.
Εκοιμήθηκε ο Σπέρος το βράδυ και το πρωί που εβγήκε στο μπαλκόνι του έχασε τσι μεγάλες πράσινες ντομάτες, έτρεξε σαν κουρλός στο περιβόλι, αλλά οι μεγάλες πράσινες ντομάτες ήτανε άφαντες, δεν ευρισκότανε στη θέση τσου, κάποιο χέρι ήχε αρπάξει τα πομιδόρα από την μάνα τσου.
Ο Σπέρος έβγαλε τσι φωνές, εβλαστήμαε και εκαταριότανε όποιονε του πήρε τα πομιδόρα και επειδή ήτανε αγουρίδες, επίστευε ότι κάποιος του το έκαμε την νύχτα για να του κάμει στραπάτσο και εμαιφότανε μερικούς υποψηφίους να του το κάμανε, γιατί ήχε αμάχη με δαύτους.
Ένα πρωινό ο Σπέρος έχασε πάλαι τσι μεγάλες άγουρες ντομάτες και εδαιμονίστηκε, εκουρλάθηκε, εσπαβεντάρησε και έτρεξε στα μαγαζιά για να πει των ανθρώπωνε το στραπάτσο όπου του κάνουνε και του κλέφτουνε τσι άγουρες πράσινες ντομάτες, για να τονε κουρλάνουνε με τα σκέρτσα τσου και εγύρευε από τον παπά να βαρύσει τσι καμπάνες και να αφορίσει τσου κλέφτες των ντοματώνε.
Πουλιό πολύ όμως από όλους, τονε συνεπόνιε ο Χαρλαυτάτος όπου τονε υποστήριζε με δύναμη και πάθος και του έλεε, ορέ ποιοι κουρλοί είναι ευκείνοι που σου κάνουνε εφκιά τα πράματα, δεν ντρέπουνται που να πάρει ο διάολος το χαΐρι τσου και την προκοπή τσου, που να τσου πιάκει λώβα και να φορέσουνε μαύρο ποκάμισο, οι κλέφτες που σου συγυρίζουνε το περιβόλι, δεν είναι για τσι ντομάτες ορέ, αλλά για το στραπάτσο που σου κάνουνε οι θεομπαίχτες, είναι άδικο ορέ να σου κλέφτουνε τσι ντομάτες σου μπριχού γενούνε και δεν σε αφήνουνε να προκάμεις να τσι θαραπαείς.
Μόλις ο Σπέρος εκατάλαβε ποιος του έκλεφτε τσι άγουρες ντομάτες, εχούμηξε στο σπίτι του Χαρλαυτάτου και αρκίνησε να πετάει στην πόρτα και στα παράθυρα μπατικούς και δεν άφησε τίποτα όρτιο. Ο Χαρλαυτάτος εφώναζε, βοήθεια χωριανοί με σκοτώνουνε, με σφάζουνε, με μαχαιρώνουνε, βοήθεια χριστιανοί, μου γκρεμίζουνε το σπίτι μου, χίλιοι διαόλοι επέσανε απάνου μου και μπάζουνε μέσα μου ούλες τσι αμαρτίες του κόσμου».