Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 
Κατηγορία: ΝΕΑ Γράφτηκε από τον/την ΚΙΕΣΥ Εμφανίσεις: 6246

Eugenie Goren Scylla and Charybdis 2006Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να φέρουμε στη μνήμη μας κάποια γεγονότα που ίσως σηματοδοτούν την αρχή της οικονομικής κατάρρευσης.

  Δεν είναι πολύ μακριά το 1981 που άρχισε το χρονικό εξουσίας του ΠΑΣΟΚ.

Τα συνθήματα πριν τις εκλογές: ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο

, έξω οι βάσεις του θανάτου, Δολοφόνοι Αμερικανοί, το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση ο λαός στην εξουσία  κι άλλα εντυπωσιακά συνθήματα που έκαναν τους πολίτες … υπερήφανους και την εκλογή σίγουρη.

   Οι επιλογές του Ανδρέα Παπανδρέου σε στελεχιακό δυναμικό  ήταν τότε καθηγητές Πανεπιστημίου, συνταγματολόγοι κι άλλα πομπώδη ονόματα. Ανέλαβε όμως την κυβέρνηση της χώρας με χρέος 28,4% του Α.Ε.Π, που όπως αντιλαμβάνεται κανείς ήταν αρκετά μικρό και το 1984 το ενέβασε στο 47,8% του Α.Ε.Π., μετά ήρθαν τα ΜΟΠ , το Τσοβόλα δώστα όλα … και η συνέχεια γνωστή.

    Αν παρατηρήσουμε με προσοχή τις πολιτικές εξελίξεις από το 2012 και μετά και αν ερμηνεύσουμε  με αντικειμενικότητα συμμαχίες, ανακατατάξεις σε επίπεδο πολιτικών στελεχών αλλά και γενικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ μπορούμε να εξάγουμε ότι υπάρχει ομοιότητα.

   Φυσικά αυτό δεν είναι κάτι καινούριο αφού έχει λεχθεί επανειλημμένα και αποδεικνύεται από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ απογυμνώνοντας το ΠΑΣΟΚ..

     Αυτό όμως που έχει σημασία και αξίζει να προσεχτεί ιδιαίτερα είναι οι πρακτικές και οι θέσεις που εκφράζονται από το ΣΥΡΙΖΑ που μοιάζουν να μη μπορούν να πείσουν.

    Και το δίλημμα που μπαίνει αυτή τη στιγμή είναι « τη Σκύλλα ή τη Χάρυβδη;»

 Δήμος Μαγκλάρας Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΚΙ.Ε.ΣΥ.